почетна страна e-mail english srpski/српски          
         
 
 
Краток вовед:

“Automatic storage“ паркинг системот има сличен принцип на работа како и автоматските складишта, системот го транспортира возилото хоризонтално и вертикално до слободното место за паркирање. Возачот си заминува веднаш по оставањето на возилото во влезниот простор, потоа системот автоматски го транспортира возилото.
Погодни за гаражни простори во станбени делови, трговски центри, деловни објекти, независни паркинг простори.
Заштедува место и ги намалува вкупните трошоци на инвеститорите.

 
Придобивки:
a. Основата на гаражата може да биде од бетон или челик
b. Максимално искористување на просторот, може да биде на повеќе нивоа, над или под земја
c. Вкупната инвестиција може да биде помала од класична подземна гаража
d. Голема ефикасност: Можност за манипулирање со повеќе возила во исто време
e. Висока интелигенција: Системот е комплетно контролиран со помош на компјутер
f. Сопствен надзор, едноставно управување и контрола
g. Интелигентен и еколошки паркинг простор
 
Класификации на системот:
Модел А: Лифтови и движечки кули
  Откако лифтот ја носи колата во гаражата, движечката кула во исто време вертикално и хоризонтално го поместува возилото до паркинг просторот, обезбедувајќи брзо паркирање и повикување на паркираното возило.
 
 
Параметри на автоматски паркинг системи:
  Project LIFTS & TRAVELING TOWERS
Project LIFTS & TRAVELING TOWERS
  Size of spaces (W*L) 2200*5800 mm Exit/Entrance (W*L*H) Without turntable 4400*6700*2800 mm(with lift)
4400*7100*2800 mm(without lift)
With turntable 6200*6700*3500 mm(with lift)
6200*7100*3500 mm(without lift)
  Height of layer (car/suv)

1950/2350 mm

Lift speed

About 30M/min(traveling tower)

  Height of the top layer (car/suv) (1950/2350)+200 mm:5-7 layer system
1950/2350 mm:3-4 layer system
Slide speed

About 66M/min(traveling tower)

 

Driveway width

5800/6000 mm

Average continous retrieving time

About 90s

  Pit

Traveling tower pit:900/1500 mm

Electricity capability for one system

40kw

 

Car size
(L*W*H)

car

Max.5200X1950X1550mm

Use of electric power/one car About 0.18kwh
suv

Max.5200X1950X1950mm

  Car weight <2300kg Maximum layers 7
  Liferoad L*W) Lift at sametime turn 6600*6600mm Car places in one system <120
Lift before turn 3300*5700mm
  Power AC380V±10%,50HZ 3phases 5 lines, Double power supply, the two lines can be exchanged automatically
 
       
 
 
> City lift
> Metro lift
> 3 Level
> 4 Level
> Single Pit
> Double Pit
> Puzzle
> Shaft Parking System
> Parking Tower
> Lifts & Traveling Towers
> Lifts & Shuttle Carriers
 
 
 
       
 
Copyright © Parking Management International, 2008 All rights reserved
web design by eXpressive graphics