почетна страна e-mail english srpski/српски          
         
 
 
Паркинг кулата функционира на ист принцип како класичните лифтови. Возачот треба да го паркира возилото во влезниот простор, а потоа лифтот автоматски ќе го помести возилото до најблиското слободно паркинг место. Ова е комплетната процедура за паркирање. Особено се погодни за употреба во големи градови со густо изградени простори. Заштедуваат место и имаат голем капацитет. Во просек завземаат 1 метар квадратен простор по возило, што овозможува максимално искористување на земјиштето.
Надградба на основната конструкција
Висока интелигенција: Паркинг местата однапред можат да бидат закупени
Голема брзина: За само 100 секунди до најдалечната слободна позиција
Лесно паркирање: Потребно е возење напред. Нема потреба од возење во рикверц и вртење под разни агли. Штом возилото се паркира во влезниот простор, возачот си заминува
Интелигентна контрола: Комплетна компјутерска контрола за наплата, компјутерски мониторинг, детекција и идентификација
Безбедност: Системот автоматски може да детектира дали има луѓе во гаражата и започнува со работа само доколку нема никој внатре, што го прави многу сигурен и безбеден
Параметри на паркинг кулата:
Тип - Влез од долу Тип - Влез од долу (3 кули една до друга)
Тип - Влез од средина Тип - Влез од горе
  Project PARKING TOWER
Project PARKING TOWER
  Size of spaces (W*L) 7800*7500 mm Exit/Entrance (W*L*H) Without turntable H=2550mm
With turntable

H=2550mm

  Height of layer (car/suv)

1780/2300 mm

Lift speed

About 120m/min

  Height of the top layer (car/suv) -
Slide speed

About 25m/min(dolly)

 

Driveway width

5800/6000 mm

Average continous retrieving time

About 60s

  Pit

Lift pit:2000mm

Electricity capability for one system

About 40kw

 

Car size
(L*W*H)

car Max.5200X1950X1550mm
Use of electric power/one car About 0.15kwh
suv Max.5200X1950X1950mm
  Car weight <2300kg Maximum layers 25
  Liferoad L*W) Lift at sametime turn

-

Car places in one system <50
Lift before turn -
  Power AC380V±10%,50HZ 3phases 5 lines, Double power supply, the two lines can be exchanged automatically
 
       
 
 
> City lift
> Metro lift
> 3 Level
> 4 Level
> Single Pit
> Double Pit
> Puzzle
> Shaft Parking System
> Parking Tower
> Lifts & Traveling Towers
> Lifts & Shuttle Carriers
 
 
 
       
 
Copyright © Parking Management International, 2008 All rights reserved
web design by eXpressive graphics