почетна страна e-mail english srpski/српски          
         
 
 

"Shaft" паркинг системот е еден вид на автоматска паркинг кула која користи главен лифт и количка за складирање и повикување на возилата, со помош на "PLC" контролен систем.

Состав на "Shaft" паркинг систем:
Челична конструкција: Оквирот на гаражата кој исто така може да биде и од бетон.
Главен лифт: Главниот лифт е во средината и се движи вертикално, а со помош на количката возилото се носи вертикално на секое ниво.
Количка: Служи за размена на возилото од местото за паркирање или од лифтот до "Shuttle" носачот.
Влез/Излез: Простор за оставање или земање на возилото.
Подвижна плоча: Служи за автоматско вртење на возилото.
Чешел: Челична решетка налик на чешел поставена на секое паркинг место.
Контролен систем: Електронски систем со "PLC" систем за контрола на движењата на паркинг системот. Можност за автоматска и рачна контрола.
Безбедносен систем: Сензори на влезот, излезот, и на секое паркинг место.
Мониторинг систем: Систем со видео камери, монитори и контролна соба во која се надгледува работата на целиот систем.
Компјутерски систем: Инсталиран софтвер кој ја организира работата на системот, ги покажува зафатените и слободните места за паркирање, врши наплата кон моменталните клиенти и сл.

 
 
  Project SHAFT PARKING SYSTEM
Project SHAFT PARKING SYSTEM
  Size of spaces (W*L) 2200 *5800 mm Exit/Entrance (W*L*H) Without turntable 4400*7100*3500 mm
With turntable

6200*7100*3500mm

  Height of layer (car/suv)

1950/2350 mm

Lift speed

About 60M/min(lift)

  Height of the top layer (car/suv) -
Slide speed

About 46M/min(dolly)

 

Driveway width

5800/6000 mm

Average continous retrieving time

About 90s

  Pit

Lift pit:1500mm

Electricity capability for one system

About 60kw

 

Car size
(L*W*H)

car

Max.5200X1950X1550mm

Use of electric power/one car About 0.18kwh
suv

Max.5200X1950X1950mm

  Car weight <2300kg Maximum layers 20
  Liferoad L*W) Lift at sametime turn

-

Car places in one system <120
Lift before turn -
  Power AC380V±10%,50HZ 3phases 5 lines, Double power supply, the two lines can be exchanged automatically
 
       
 
 
> City lift
> Metro lift
> 3 Level
> 4 Level
> Single Pit
> Double Pit
> Puzzle
> Shaft Parking System
> Parking Tower
> Lifts & Traveling Towers
> Lifts & Shuttle Carriers
 
 
 
       
 
Copyright © Parking Management International, 2008 All rights reserved
web design by eXpressive graphics